Handige wandel-apps voor hoge nood
08 april 2021 

Handige wandel-apps voor hoge nood

Je herkent het vast; je bent aan het wandelen en je moet heeeeel erg. Je wandelt nu niet bepaald in een omgeving waar je achter de bosjes kan duiken. Waar vind je zo gauw een toilet? Of: je wandelt voor je gevoel al uren en bent toe aan een wandelbankje. Zijn die er wel in dit gebied of moet je ergens een plekje naast het pad zoeken? Of: je wilt naar huis, maar waar vind je de dichtstbijzijnde bushalte en hoe laat rijden die bussen eigenlijk? Voor al deze ‘hoge noden’ zijn er tegenwoordig apps. Ik zet ze op een rijtje.

HogeNood-app

de HogeNood-appDe HogeNood-app is gratis en gemakkelijk te installeren via de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android) en wijst je direct het dichtstbijzijnde openbare toilet aan. De HogeNood app heeft meer dan 9.500 gecontroleerde locaties en is de betrouwbaarste toilet applicatie in Nederland. Je kunt volledig op de app vertrouwen.

Je opent de app (wel je GPS aanzetten) en de app weet waar je bent en geeft verschillende mogelijkheden aan. Je toiletkeuze kun je bepalen aan de hand van afstand, voorgaande beoordelingen en faciliteiten. Er is zelfs bekend of er een prullenbak op het toilet is en of het toegankelijk is met een eurosleutel.

Je helpt mee de app betrouwbaar te laten zijn door na je toiletbezoek ook een beoordeling achter voor de volgende bezoeker.

Alle Bankjes-app

alle bankjes app is een hoge nood appMet de handige app Alle Bankjes zie je op een kaart waar je bent en waar alle bankjes en picknicktafels in jouw buurt te vinden zijn. Er is ook een pagina met een lijst van dichtstbijzijnde bankjes, dan kun je nog preciezer kijken welk bankje het meest dichtbij staat. De app heeft wel 153.000 bankjes in Nederland opgenomen. Mis je een bankje? Dan kun je hem zo toevoegen. De app is 100% gratis en zonder reclame. Download de app via Google Play Store (Android). Hij is niet beschikbaar voor iPhone.

9292-app

de 9292 app behoord tot de hoge nood appsJe bent het zat, er is iets gebeurt, je bent geblesseerd, kortom je hebt hoge nood en je wilt zo snel mogelijk naar huis. Waar je ook staat in Nederland, als je bereik hebt kunt je via de 9292-app uitvinden hoe jij het snelst vanaf jouw locatie, met het openbaar vervoer, thuis komt. Als start locatie vul je gewoon ‘huidige locatie’ in en de app weet waar je bent. Geef het adres op waar je naar toe wilt en de app laat je verschillende mogelijkheden zien. Hij maakt hiervan gebruik van lopen, bus, trein, tram, veer en zelfs van fiets, elektrische fiets/scooter of een huurfiets als je dat wilt.

Het eerste stukje zal je waarschijnlijk moeten lopen. De app geeft op een kaartje precies de route aan en heeft berekend hoe lang je erover doet.

Heb je een vervoersticket nodig? Via de app kun gemakkelijk een e-ticket voor het hele traject kopen.

Met deze app hoef je natuurlijk niet te wachten tot je hoge nood hebt. Je kunt hiermee gemakkelijk al je reizen plannen. Wat ook handig is: Bij elk reisadvies dat je opvraagt in de 9292-app zie je direct de verwachte drukte per vervoermiddel aangegeven. Dat is altijd handig om te weten, maar zeker in coronatijd. Het helpt je goed je reis plannen


Het Wandelen & Afvallen Platform

Je las een blogartikel van wandelenenafvallen.nl, de website van het Wandelen & Afvallen Platform van Bregje Schipper, wandelcoach, lifestylecoach en succesvol blogster op Wandelvrouw.nl.

Leuk dat je op deze website bent!

Slanker, fitter, gezonder en gelukkiger

Ben je geïnteresseerd in de combinatie wandelen en afvallen? Zou jij ook wel slanker, fitter, gezonder en gelukkiger willen worden door meer te wandelen? Het is niet ingewikkeld. Je moet alleen even weten hoe het moet. Je leert het in het 12-weeks online Wandelen en Afvallen Lifestyle Programma.

Meer over het programma →

Reactie plaatsen