Hoe overleef ik de paasdagen en houd ik me aan mijn wandelen & afvalplan
01 april 2021 

Hoe overleef ik de paasdagen en houd ik me aan mijn wandelen & afvalplan

Ben je een chocoladeliefhebber én ben je bezig om af te vallen, dan heb je met Pasen een vervelende combinatie in handen. Overal eitjes, paashazen en andere chocoladelekkernijen. De supermarkten puilen uit en je kan niet voorbij de kassa zonder dat de chocolade je van alle kanten heeft aangestaard, geroepen zelfs. Dan heb ik het nog niet eens over de lunch, brunch en paasgourmets. Er wordt flink uitgepakt met Pasen. Het lijkt wel Kerst. Maar hoe overleef je nu de paasdagen en kun je vasthouden aan je plan om af te vallen. 10 tips.

chocolade als paasdieet

1. Ga wandelen

Het leuke van Pasen is dat je heel veel vrije tijd om handen hebt. Dit is hét moment om er op uit te trekken en lange wandelingen te maken. Bereid je voor. Maak voordat de feestdagen beginnen een plan en zoek een aantal mooie wandelroutes uit die je kunt gaan lopen (zoek je wel de rustige plekjes op). Bedenk ook hoe laat je gaat vertrekken en hou je aan je plan. Dit helpt je om ook echt te gaan en niet met een krantje, drankje en een steeds leger wordende schaal met chocolade eieren van lunch naar brunch naar diner te gaan.

2. Plan je eten

Plan ook wat je gaat eten. Op de wandelingen neem je natuurlijk een afgepaste hoeveelheid gezonde etenswaren mee. Maar ook als je thuis eet bedenk dan voordat je aan je paasontbijt of paasgourmet begint wat je wel en niet wilt eten. Visualiseer hoe je het aan gaat pakken. Omdat je er al van tevoren over nagedacht hebt, word je niet door overvallen door al het lekkers dat er staat en ben je beter in staat om de juiste keuzes te maken.

3. Kies volkoren

De juiste keuze is bijvoorbeeld volkorenproducten. Laat de croissantjes en het cinnamon plukbrood maar liggen. Die bevatten geen vezels en er zit veel vet in, waaronder transvet. Je raakt veel verzadigder van een volkoren broodje en je darmen vinden het ook veel fijner.

4. let op je drinken

Een andere juiste keuze is het vermijden van frisdranken en alcoholische dranken. Een glas versgeperste sinaasappelsap is natuurlijk hartstikke gezond maar bevat wel net zoveel kilocalorieën als een glas cola. Kies voor thee, water of koffie. Sla ook de alcohol maar over. Na een paar glazen wijn is er van je goede voornemens en je perfect uitgedachte lunchstrategie niets meer over.

5. Vermijd honger

Ben je uitgenodigd om bij anderen Pasen te vieren en is dat gekoppeld aan een mooie maaltijd, zorg er dan voor dat je niet met honger van huis gaat. Het lijkt handig om vooraf wat calorieën uit te sparen, maar het kan er nu net voor zorgen dat je de controle kwijt raakt en helemaal los gaat. Beter is het om van tevoren iets kleins zoals fruit te eten.

6. Neem een eitje

Het moet natuurlijk wel allemaal leuk blijven. Natuurlijk kun je gewoon een eitje nemen. Die zijn heel gezond en zitten boordevol hoogwaardige eiwitten en bevatten eieren nuttige stoffen als ijzer, fosfor, kalium, calcium, seleen en zink en de vitamine A, B2, B11, B12, D en E. Een gekookt ei bevat maar 75 calorieën.

7. Geniet

Heb je zin in een stukje paasstol. Ook dat moet kunnen. Neem dan de variant zonder spijs, dat scheelt alles.

8. Kies licht

Je zult zien (of je zorgt er zelf voor) dat er ook allerlei lichte producten op tafel liggen. Wil je vleeswaren? Kies dan voor rosbief, rookvlees, kip- of kalkoenfilet. Zorg voor een feestelijke fruitsalade. Ga je gourmetten? Kies voor vis bij de gourmet, doe iets met champignons en andere paddenstoelen en neem veel groentes.

9. Slim winkelen

Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten. Slim inkopen is het halve werk. Ga niet met honger naar de supermarkt en wees sterk en loop alle paaseitjes voorbij.

10. Toch een chocolade eitje

Vind je het te saai zonder chocolade eitjes? Neem ze dan gewoon. Anders blijft het maar in je hoofd zitten. Doe het wel met mate. Het helpt als je weet hoeveel calorieën de eitjes bevatten. Daarom:

Kleine paaseitjes (8 gram/stuk)

  • Paaseitje witte chocolade – 45 kcal
  • Paaseitje melkchocolade – 45 kcal
  • Paaseitje pure chocolade – 40 kcal
  • Paaseitje gevuld (lichte vulling ) – 37 kcal
  • Paaseitje gevuld (zware vulling, noot/praline) – 52 kcal

Grote paaseieren (50 gram/stuk)

  • Paaseieren witte chocolade – 270 kcal
  • Paaseieren melkchocolade – 270 kcal
  • Paaseieren pure chocolade – 260 kcal
  • Paaseieren gevuld (lichte vulling) – 232 kcal
  • Paaseieren gevuld (zware vulling, noot/praline) – 325 kcal

(bron: what2eat)

Succes, en fijne paasdagen.

chocolade eieren


Het Wandelen & Afvallen Platform

Je las een blogartikel van wandelenenafvallen.nl, de website van het Wandelen & Afvallen Platform van Bregje Schipper, wandelcoach, lifestylecoach en succesvol blogster op Wandelvrouw.nl.

Leuk dat je op deze website bent!

Slanker, fitter, gezonder en gelukkiger

Ben je geïnteresseerd in de combinatie wandelen en afvallen? Zou jij ook wel slanker, fitter, gezonder en gelukkiger willen worden door meer te wandelen? Het is niet ingewikkeld. Je moet alleen even weten hoe het moet. Je leert het in het 12-weeks online Wandelen en Afvallen Lifestyle Programma.

Meer over het programma →

Reactie plaatsen