Uit eten en afvallen. 5 tips voor succes
29 september 2021 

Uit eten en afvallen. 5 tips voor succes

Je zit net weer in de juiste flow wat Wandelen & Afvallen betreft en dan word je meegevraagd uit eten. Super leuk natuurlijk. Maar ook een beetje beangstigend, want wat als… en hou ik het wel vol, straks zijn al mijn inspanningen voor niets geweest. Stop met die gedachten. Uit eten gaan is leuk en gezellig en moet je zeker doen. Het vergt alleen wat voorbereiding en de juiste mindset om er ook echt van te genieten en niet achteraf met een kater van je toch weer overeten te hebben thuis te komen. Hier zijn 5 tips om je daarbij te helpen. Kijk wat bij jou past.

  1. Maak vooraf een plan

Bereid je voor op uit eten gaan. Weet je naar welk restaurant? Bekijk dan vooraf het menu en maak alvast slanke keuzes. Hoeveel gangen ga je nemen? Je hoeft echt geen drie gangen mee te doen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor 2 slanke voorgerechten in plaats van een voorgerecht en hoofdgerecht. Een toetje kan je gemakkelijk overslaan. Kies voor een kopje thee of koffie. Wil je alcohol drinken? Bepaal dan vooraf hoeveel glazen. Spreek met jezelf af dat je de dikmakende stokbroodjes overslaat. Maak vooraf je keuzes, dan hoef je niet meer te twijfelen als het zover is. Dus: maak een plan en hou je daaraan.

  1. Laat je adviseren

Weet je niet precies wat te kiezen, laat je dan adviseren door het bedienend personeel. Leg voor dat je bezig bent af te vallen en vraag wat je het beste kunt nemen of dat de keuken misschien een advies heeft. Het is altijd handig om te vragen om extra groentes en een mager sausje bij je gerecht. Vind het niet raar om te vragen, het restaurant zal je graag van dienst zijn.

  1. Kies goed

Wat zijn goede keuzes? Magere voorgerechten zijn bijvoorbeeld heldere soep of tomatensoep of kies voor een eenvoudige salade. Je kunt eventueel vragen of de dressing apart geserveerd kan worden. Blijf weg van de witte stokbroodje met kruidenboter.

Een hoofdgerecht kan bestaan vis, mager vlees (zoals biefstuk, varkenshaas, kip of kalkoen) of wild. Ook prima zijn vegetarische gerechten met veel groentes, maaltijdsalades, magere curry, risotto, ratatouille of een ander eenpansgerecht. Wees voorzichtig met de friet, gebakken aardappeltjes en andere gefrituurde spullen en natuurlijk met de sauzen. Kijk of je groente als bijgerecht kunt bijbestellen.

Een geschikt nagerecht is fruit, vruchtensorbetijs, koffie of thee.

  1. Vraag om water

Vermijd dat je te veel honger krijgt. Dus vooraf thuis iets kleins eten is helemaal goed. Vraag in het restaurant om een kan water. Je raakt er voller van en het weerhoud je om te veel te eten en te drinken.

  1. Je hoeft je bord niet leeg te eten

He is natuurlijk een open deur, maar je moet er wel even bij stil staan: Je hoeft je bord niet leeg te eten. Let goed op je verzadigingspunt. Heb je die bereikt, laat de rest dan gewoon staan. Je kunt ook de vette, romige, gefrituurde dingen op je bord laten liggen. Je hoeft het niet op te eten! Maak je eigen keuzes.

Uit eten en afvallen

Een kopje thee of koffie in plaats van een calorierijk dessert.

Bonustip: Geniet!

Uit eten is leuk en gezellig. Lees in bovenstaande niet wat allemaal niet kan, maar vooral wat wel kan en ook erg lekker is. Uit eten en afvallen gaat prima samen. Geniet van je diner. Eet rustig, neem kleine hapjes en concentreer je op de bijzondere smaken. Geniet van je gezelschap en eet niet te snel. Zo geef je ook je hersenen meer tijd om het seintje ‘voldaan’ bij je binnen te laten komen en ga jij straks met een fijn gevoel naar huis.


Het Wandelen & Afvallen Platform

Je las een blogartikel van wandelenenafvallen.nl, de website van het Wandelen & Afvallen Platform van Bregje Schipper, wandelcoach, lifestylecoach en succesvol blogster op Wandelvrouw.nl.

Leuk dat je op deze website bent!

Slanker, fitter, gezonder en gelukkiger

Ben je geïnteresseerd in de combinatie wandelen en afvallen? Zou jij ook wel slanker, fitter, gezonder en gelukkiger willen worden door meer te wandelen? Het is niet ingewikkeld. Je moet alleen even weten hoe het moet. Je leert het in het 12-weeks online Wandelen en Afvallen Lifestyle Programma.

Meer over het programma →

Reactie plaatsen