VIDEO - Wat gebeurt er met je lichaam als je elke dag wandelt
18 februari 2021 

VIDEO - Wat gebeurt er met je lichaam als je elke dag wandelt

Surfend over het net kwam ik deze 2 jaar oude video tegen met een nogal gehyped plaatje van een wandelende mens die dunner en dunner wordt. “Lekker Amerikaans,” dacht ik. Maar mijn aandacht was toch gevangen. Bij het kijken blijkt dat het een leuk gemaakte video is, die (bewezen) voordelen van wandelen goed op een rijtje zet. Leuk om te zien dus, en interessant genoeg om hier te delen.

 

 

Vertaalde tekst onder de YouTube video:

Wandelen is een volledig gratis, gemakkelijke oefening die weinig inspanning vereist en niet alleen uw fysieke maar ook uw mentale welzijn ten goede komt. Als u op zoek bent naar een eenvoudige maar zeer effectieve manier om af te vallen en uw algehele gezondheid te verbeteren, dan is wandelen iets voor u.

Mensen die hun hele leven lichamelijk actief zijn, zijn veel minder vatbaar voor deze ziekte dan mensen met een meer zittende levensstijl. En dat komt omdat ze meer volume hebben in hun hippocampus, het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor verbaal geheugen en leren.

Een dagelijkse wandeling van een half uur helpt ernstige problemen te voorkomen, zoals coronaire hartziekten om er maar een te noemen, door de hoge bloeddruk en het cholesterolgehalte te verlagen en de bloedcirculatie te verbeteren. Vanwege een betere en diepere ademhaling, kunnen sommige symptomen die verband houden met longaandoeningen aanzienlijk verbeteren dankzij lopen.

Spierspanning en gewichtsverlies zijn ook volledig haalbaar door simpelweg te lopen. Vind uw optimale tempo, maar begin niet te joggen. Dit soort snelwandelen heeft een lage impact en vereist geen hersteltijd, wat betekent dat je geen pijnlijke spieren hebt om te voorkomen dat je de volgende dag naar buiten gaat en loopt.

De Arthritis Foundation beveelt ten minste 30 minuten matig wandelen per dag aan om pijn, stijfheid en ontstekingen in de gewrichten te verminderen. Door sterke botten te bouwen, kunt u osteoporose voorkomen en botverlies verminderen. Lopen draagt ​​bij aan een betere bloedcirculatie in de wervelkolomstructuren, waardoor belangrijke voedingsstoffen in de zachte weefsels worden gepompt en de houding en flexibiliteit worden verbeterd, die beide essentieel zijn voor een gezonde wervelkolom.

Een groep onderzoekers van de Iowa State University werkte samen met honderden studenten. Lopen veranderde hun stemming ten goede, ook al waarschuwde niemand hen dat dit kon.

Als je je nog steeds niet gemotiveerd genoeg voelt om te gaan lopen voor je gezondheid, probeer dan deel te nemen aan een klas of zoek een vriend die het ook niet erg vindt om alle voordelen van wandelen te krijgen. Een ander idee zou kunnen zijn om een ​​personal trainer in te huren.

 

TIJDSAANDUIDING

 • Breinversterkend effect 0:45
 • Verbeterd zicht 1:44
 • Preventie van hartaandoeningen 2:47
 • Verhoogd longvolume 3:14
 • Voordelen voor de alvleesklier 3:51
 • Verbeterde spijsvertering 4:23
 • Getrainde spieren 4:59
 • Stevigere botten en gewrichten 5:45
 • Rugpijnverlichting 6:10
 • Een kalmere geest 7:04
 • Bonus: de FIT-formule 8:00

 

OVERZICHT

-Wandelen voorkomt het vroege begin van dementie, vermindert het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer en verbetert uw algehele mentale welzijn door stress te verminderen en endorfine vrij te maken.

-Ga op pad om het gezichtsvermogen te verbeteren en bescherm uw ogen in de toekomst tegen mogelijke problemen, zoals glaucoom.

-Wandelen is niet minder effectief dan hardlopen als het gaat om het voorkomen van hartaandoeningen en beroertes.

-Wandelen is een aërobe oefening, wat betekent dat het de zuurstofstroom in de bloedbaan verhoogt en helpt bij het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen, wat goed is voor je longen.

-Wandelen voor lichaamsbeweging is een verrassend effectievere manier om diabetes te voorkomen dan hardlopen.

– Elke dag slechts een half uur wandelen verlaagt niet alleen het risico op het ontwikkelen van darmkanker, maar verbetert ook de spijsvertering en reguleert de stoelgang.

-Slechts 10.000 stappen per dag kunnen net zo effectief zijn als een volledige training in de sportschool, vooral als u enkele intervallen toevoegt of bergopwaarts loopt.

-Lopen kan zorgen voor meer gewrichtsmobiliteit, het verlies van botdichtheid voorkomen en zelfs het risico op fracturen verkleinen.

-Wandelen is een echte redder voor degenen die rugpijn ervaren tijdens meer uitdagende high-impact oefeningen.

-Wandelen verbetert depressiesymptomen bij patiënten met MDD, stel je eens voor hoe gemakkelijk het ons zou kunnen helpen om te gaan met ons gewoon somber of uitgeput voelen.

 


Het Wandelen & Afvallen Platform

Je las een blogartikel van wandelenenafvallen.nl, de website van het Wandelen & Afvallen Platform van Bregje Schipper, wandelcoach, lifestylecoach en succesvol blogster op Wandelvrouw.nl.

Leuk dat je op deze website bent!

Slanker, fitter, gezonder en gelukkiger

Ben je geïnteresseerd in de combinatie wandelen en afvallen? Zou jij ook wel slanker, fitter, gezonder en gelukkiger willen worden door meer te wandelen? Het is niet ingewikkeld. Je moet alleen even weten hoe het moet. Je leert het in het 12-weeks online Wandelen en Afvallen Lifestyle Programma.

Meer over het programma →

Reactie plaatsen