Wandelen tegen stress. 5 ontspannende tips
12 november 2020 

Wandelen tegen stress. 5 ontspannende tips

 

Wandelen tegen stress helpt! Meer en meer mensen ontdekken het wandelen om te ontspannen en even helemaal de zinnen te verzetten. Sommigen kiezen voor een blokje om in de eigen buurt, anderen trekken er met het hele gezin in het weekend op uit om in een natuurgebied een lekker lange wandeling te maken. Het helpt allemaal om stress kwijt te raken en die broodnodige ontspanning te vinden. Wandelen werkt automatisch ontspannend. Maar met de volgende 5 tips haal je er nog meer uit.

 

Tip 1: Wandelen in het moment

Laat los dat je een bepaalde afstand moet lopen. Je hoeft even helemaal niets. Geen route volgen, geen tempo aanhouden, geen prestatie leveren. Probeer even helemaal ‘in het moment te zijn’. Die zin kennen we uit de mindfulness en yoga en klinkt wat zweverig, maar trek gewoon je wandelschoenen aan en geniet.

Tip 2: Wandelen in het groen

Wandelen in het groen helpt extra om te ontspannen. Uit onderzoek blijkt dat groene landschappen het serotonine-gehalte verhogen. Serotonine is een neurotransmitter die kalmerend inwerkt op onze stemmingen en emoties. Daarom wordt serotonine ook wel gelukshormoon genoemd. Ook het wandelen op zich werkt serotonine verhogend. De combinatie van wandelen, en dan in een groene omgeving is dus helemaal top.

Tip 3: Wandelen zonder telefoon

Koppel jezelf even helemaal los van alle drukte van overdag en de invloeden van social media. Laat je telefoon thuis, of stop hem diep weg in je tas en zet hem op vliegtuigstand. De prikkels van social media zorgen er alleen maar voor dat je gestrest raakt. Je zintuigen maken overuren. Geef ze daarom even helemaal rust tijdens een telefoon-vrije wandeling.

Tip 4: Wandelen langs de zee

Niets zo ontspannend als een wandeling over het strand. Een eindeloze streep zand en de zee die vele gezichten kent. In de zomer lekker met je voeten door het water, in de herfst straf tegen de wind in lopen. Ze noemen het niet voor niets uitwaaien aan zee. Ontspannen door inspanning en afsluiten met een drankje in een strandpaviljoen.

fotograferen tijdens wandelen tegen stress

Tip 5: Wandelen met je fotocamera

Neem je camera mee op je wandeling en speur de omgeving af naar mooie plekjes die een bijzondere foto opleveren. Je zult zien dat deze opdracht je helemaal in beslag kan nemen. Even met niets anders bezig zijn. Dat ontspant!

 

Meer lezen over wandelen, kijk dan naar deze blogs:


 

Het Wandelen & Afvallen Platform

Je las een blogartikel op wandelenenafvallen.nl, de website van het Wandelen & Afvallen Platform van Bregje Schipper, wandelcoach, lifestylecoach en succesvol blogster op Wandelvrouw.nl.

Leuk dat je op deze website bent!

Slanker, fitter, gezonder en gelukkiger

Ben je geïnteresseerd in de combinatie wandelen en afvallen? Zou jij ook wel slanker, fitter, gezonder en gelukkiger willen worden door meer te wandelen? Het is niet ingewikkeld. Je moet alleen even weten hoe het moet. Wandel je mee in jouw 12-weeks online Wandelen en Afvallen Lifestyle Programma?

Meer over het programma →

Ad Snelderwaard
Door

Ad Snelderwaard

op 14 Nov 2020

Hoe combineer je tipo 3 en tip 5?

Reactie plaatsen