Leuk! Laten we kennismaken

Mijn naam is Bregje Schipper en het is mijn missie om mannen en vrouwen te laten ervaren hoe je met wandelen slanker, fitter, gezonder en gelukkiger kunt worden. 

Van fluffy jojo naar fitte vrouw met een missie

Het is alweer jaren geleden dat ik met de zoveelste poging bezig was om kilo’s af te vallen om beter in mijn vel te gaan zitten, en dan bedoel ik letterlijk en figuurlijk. Ik sportte me drie keer in de rondte, deed aan bootcampen, sjouwde hardlopend met balken door het bos en lag in het gras om buikspieroefeningen te doen. Tegelijkertijd bande ik alle koolhydraten uit mijn eten. Het hielp. Tuurlijk hielp het, maar dit ging ik niet heel lang volhouden. De volgende jojo naar boven lag alweer op de loer. Tot ik op een bijzondere manier (ik vertel je er graag een keertje over) het wandelen ontdekte. Daar knapte ik van op! Het is heerlijk om te doen en ik kwam erachter dat ik niet alleen fit bleef, maar dat ik er ook blij, creatief en energiek van werd. En het allerfijnste: Ik ontdekte hoe ik mijn gewicht met wandelen goed onder controle kan houden. Hiermee is mijn leven compleet veranderd! 

Wandelcoach en lifestylecoach

Ik heb inmiddels een eigen succesvolle wandelwebsite, Ik ben autoriteit op het gebied van wandelen en promoot mooie wandelbestemmingen. Ben wandelcoach en lifestylecoach en heb me gespecialiseerd in de relatie tussen wandelen en afvallen. Ik heb méér energie en meer vrijheid dan ooit en prachtige dromen die ik aan het realiseren ben. Dit gun ik jou ook. 


Daarom heb ik het Wandelen & Afvallen Lifestyle Programma geschreven. Doe mee. Ga wandelen, verander je lifestyle, verander je voeding, verander je leven. Het kan echt!I

Nu een online programma

Ik ben super trots op deze website en het online Wandelen & Afvallen Lifestyle Programma. Ik probeerde het programma tijdens de coronacrisis zo snel mogelijk te digitaliseren, zodat het voor zoveel mogelijk mensen online beschikbaar zo komen. Tijdens de crisis werd het namelijk steeds duidelijker dat het coronavirus juist die mensen trof die er een ongezonde leefstijl op na hielden en te zwaar waren. De adviezen die door dokters gegeven werd, kwamen helemaal overeen met mijn afvallen-door-wandelen-programma. Ik wenste daarom dat ik het allemaal sneller online had kunnen zetten.


Maar nu het zover is hoop ik zoveel mogelijk mensen te bereiken en ze te laten zien dat je door dagelijks te wandelen en gezonde eetkeuzes te maken je stapje voor stapje slanker, fitter, gezonder en gelukkiger wordt. Doe je ook mee?

Nog even dit:


Ik wil graag nog benadrukken dat ik niet van de ‘slankpolitie’ ben. Juist niet. Het opgelegde schoonheidsideaal van superslank houd ik verre van me. Dat levert alleen maar ellende op en gezond is het niet.


Ik wil vooral heel graag dat iedereen goed in zijn vel zit, letterlijk en figuurlijk. Kies het gewicht dat bij je past en waar jij je fijn bij voelt. Dat zal een gewicht zijn waarmee je geen gezondheidsrisico’s loopt en alles kunt doen wat je wilt.

Ik wil graag overbrengen dat wandelen je daar ontzettend goed bij kan helpen. Mentaal geeft wandelen een boost, je voelt je sterker, meer opgewassen tegen de dingen en het helpt zelfs tegen depressieve gevoelens. Daarnaast word je van wandelen lichamelijk sterker, groeien je spieren en krijg je meer conditie. De gezondsheidsvoordelen zijn enorm. Ik weet zelfs niet waar ik moet beginnen om op te noemen wat er verbetert; je hart, je spijsvertering, je hersenen, je hormoonhuishouding en noem maar op. En als je verstandig met voedsel omgaat, is de kans groot dat je er ook van afvalt. Dat is toch iets wat heel veel mensen ook heel fijn vinden.

Zin om mee te doen?